BLOG

  Bilanțul la final de 2023

    După un workshop ESA (2019), am văzut că putem ÎNVĂȚA CU SPAȚIUL,  am aflat că italienii lucrează cu Arduino la clasă...Putem și noi cu puțin efort.

     Mulțumesc racovițenilor că în urma celor trei proiecte Meet and Code "Să înțelegem mai bine UNIVERSUL STEM utilizând micro:bitul "(2021-2022), "STEM cu Arduino", "Întoarcerea pe lună"  (2022-2023), câștigate cu Asociatia Rotary Club Baia Mare, am reușit și noi să utilizăm microbitul și Arduino în proiecte la fizică. Așa că oricând vă aștept să ne prezentați proiecte practice utilizându-le, lucrând în Scratch sau pe platforma Tinkercad. De ce ?  Deoarece utilizând aceste instrumente, puteți astfel să vă dezvoltați noi abilități, pregătindu-vă pentru meseriile viitorului. 

      După activitățile World Space Week, elevele s-au implicat mai mult, astfel cu Romanian Science Festival, trei echipe au participat la vânătoarea de exoplanete, descoperind o zi din viața unui astrofizician, apoi la inițiativa Nadiei, am reușit să formăm echipa de robotică a liceului  (Sciuchin Nadia, Alex Lauruc și Bogdan Onea (clasa aXI-a) și absolvenții de la științe ale naturii: Alexandra Bontea, Antonio Petruș , Sebastian Micle ) care ne-a reprezentat la Festivalul Romanian Science Festival în septembrie 2023. Pe platforma Tinkercad 3D, cu ESA,  echipa clasei a IX aC, unde sunt dirigintă, au participat la Moon Camp , Vlașan Adela Francesca și Herman Sabin Vasile obținând diplome.

   Intersectându-te cu tinerii din Asociatia TechSoup, cu alți parteneri pasionați, Ana Rednic- mentor RSF, catalizatorul nostru, un superMentor,  voluntarii RSF care ne-au călcat pragul liceului, ........................un final e un nou început și nu poți numai să crești alături de ei. 

     Puteți CREȘTE și voi proiectele de la o rachetă, la o comunitate lunară în Tinkercad 3D ...

     Înainte de a ne îndrepta către planete îndepărtate, oamenii trebuie să învețe despre spațiu și cum să supraviețuiască în el. Cum facem față temperaturilor extreme, lipsei de aer și meteoriților? Putem afla prin înființarea unei comunități lunare. Învățăm proiectându-ne propria tabără lunară sau rachetă cu Tinkercad 3D! Acesta poate fi un proiect complex pentru tine și prietenii tăi. Îndrăznește!     

Utilizând cod elevii, își dezvoltă abilități necesare secolului 21. Bobocii din 9c au construit o rachetă pe platforma Tinkercad 3D și au fixat elementele de bază învățate la orele de fizică. Elevii au avut posibilitatea de a-și imagina viața ca un astronaut Artemis pe Lunar Gateway, folosind tehnologia inovatoare de învățare, Tinkercad 3D. Doi...

Paxi

02.10.2022

Există mulți sateliți vechi și părți defecte din aceștia, numite resturi spațiale, care orbitează în jurul Pământului și pot dăuna navelor spațiale active. L-am urmărit pe Paxi (mascota ESA) în ultima sa aventură pentru a menține spațiul curat. Faceți-le celor mici cunoștință cu Paxi și dați-le jocurile cu Paxi pe tableta sau telefonul mobil:

STEM

01.10.2022

Revezi modul în care disciplinele de liceu sunt folosite pentru a dezvolta cele mai inovatoare tehnologii în STEM .

Copie a Paxi

30.09.2022

Există mulți sateliți vechi și părți defecte din aceștia, numite resturi spațiale, care orbitează în jurul Pământului și pot dăuna navelor spațiale active. L-am urmărit pe Paxi (mascota ESA) în ultima sa aventură pentru a menține spațiul curat. Faceți-le celor mici cunoștință cu Paxi și dați-le jocurile cu el, pe tableta sau telefonul mobil:

Săptămâna Mondială a Spațiului este o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei și a contribuției lor la îmbunătățirea condiției umane. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului va avea loc în fiecare an în perioada 4-10 octombrie. Aceste date comemorează două evenimente:

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți